Ukoliko je domaći organski proizvod proizveden u skladu sa standardima organske proizvodnje na vidljivom mestu, mora da ima istaknut nacionalni znak sa jasnim i vidljivim natpisom.
Udruženje „Serbija organika” obaveštava potrošače da organske poljoprivredne proizvode najčešće ne mogu da razlikuju vizuelno i da je ovo jedna od najčešćih dilema.
– Crvljive jabuke i kvrgavo voće jesu česta zabluda potrošača, koju neretko plasiraju i neki poljoprivredni proizvođači – navode u ovom udruženju i objašnjavaju da takvi proizvodi uglavnom nemaju veze sa organskim, već bi se pre moglo reći da su to zapušteni, a u najgorem slučaju i pogrešno tretirani poljoprivredni proizvodi (u pogrešno vreme ili sa pogrešnim pesticidima, kao i neadekvatnim dozama).
Kako ističu, organski proizvodi često izgledaju reprezentativno (veličina, boja), mada ovo zavisi i od mnogih drugih uslova, recimo prirodnih i klimatskih uslova… Miris i ukus su im često intenzivniji zbog povećanog sadržaja nekih materija, kao i zbog korišćenja lokalnih, autohtonih sorti koje imaju takve karakteristike, a koje su poželjne u organskoj proizvodnji.